Geschiedenis

1898 De Witte Lietaer ziet het daglicht

1898 De Witte Lietaer ziet het daglicht

Zeno De Witte en Leonie Lietaer starten samen een vlasweverij op. De Witte Lietaer is geboren. De oprichters van het bedrijf en de vele generaties medewerkers hebben De Witte Lietaer omgetoverd tot een textielbedrijf dat gekend is voor kwaliteitsproducten, knowhow en doorzettingsvermogen.


1900 Een van de meest gekende jacquard weverijen

1900 Een van de meest gekende jacquard weverijen

In 1900 had het bedrijf 9 weefgetouwen. Nog voor de Eerste Wereldoorlog is De Witte Lietaer één van de belangrijkste Jacquard weverijen ter wereld: het bedrijf telt meer dan 1300 medewerkers en heeft wel 750 weefgetouwen.


1983 De Witte Lietaer ontvangt een Oscar voor Belgische export

1983 De Witte Lietaer ontvangt een Oscar voor Belgische export

1989 De Witte Lietaer onderdeel van de Gamma Holding


2004 Het bedrijf wordt opgesplitst in 2 divisies

- Divisie De Witte Lietaer "Industries": gespecialiseerd in het vervaardigen van industriële weefsels voor de autonijverheid en gebreide stoffen.
- Divisie De Witte Lietaer "Style in Textiles", gespecialiseerd in de productie van huishoudlinnen.


2006 De Witte Lietaer International Textiles

2006 De Witte Lietaer International Textiles

In 2006 verkoopt de Gamma holding de divisie gespecialiseerd in huishoudlinnen aan de groep HDM Finance en de bedrijfsnaam werd gewijzigd naar De Witte Lietaer International Textiles. Volgende organisaties maken deel uit van de HDM Finance groep: Tissages Denantes, Garnier Thiebaut, Mulliez-Flory, IME Mulliez en De Witte Lietaer. De eigenaar en voorzitter van deze holding is Hervé De Montclos. Deze Franse textielgroep produceert en distribueert huishoudlinnen en interieurstoffen naar instellingen, hotels, restaurants, wasserijen en retailers over de hele wereld. De omzet van de groep bedraagt ca. €135 miljoen.


2008 Overname van Maes Textiles nv

2008 Overname van Maes Textiles nv

In 2008 nam De Witte Lietaer International Textiles de firma Maes Textiles uit Waregem over, een producent van huishoudlinnen.


2013 Overname Byttebier Home Textiles

De Witte Lietaer integreert Byttebier Home Textiles in haar activiteiten.
Een textielbedrijf gespecialiseerd in trading van voornamelijk badlinnen.


Vandaag

De Witte Lietaer is actief in de horecasector, retail-, project- en contractmarkt.
Onze hoofdkantoren zijn gelegen in België (Lauwe) en we hebben onze eigen productieafdeling in Turkije.
Onze referentielijst bevat namen van internationale hotels, restaurants en industriële wasserijen. We exporteren onze producten voornamelijk naar West-Europa: Benelux, Frankrijk, Duitsland, Spanje en voor een deel naar het Midden-Oosten.
Het bedrijf levert een gedifferentieerd aanbod van bed-, tafel-, keuken- en badlinnen collecties aan diverse soorten retailers zoals department stores, boetieks en speciaalzaken.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.