Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de maatschappij (people) en binnen ecologische randvoorwaarden (planet).

Bij De Witte Lietaer ligt duurzaam ondernemen aan de basis van elke bedrijfsbeslissing. We streven een hoger bedrijfsrendement na, maar willen elke mogelijke kans benutten om voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij te zorgen. Vanuit die maatschappelijke betrokkenheid proberen we elke dag ons steentje bij te dragen aan een betere leefwereld.


ONZE PROJECTEN

FIDEMA

De Witte Lietaer steunt de projecten van Fidema. Die organisatie ondersteunt de Dochters van Maria-Paridaens in Haïti en Kameroen. Samen investeren we er in de heropbouw en aanpassing van schoolinfrastructuur, duurzame energie en zelfvoorzienende initiatieven. Daarnaast zorgt Fidema er voor pedagogische ondersteuning, beurzen en meterschappen.

Fidema is de kortste weg naar de effectieve ondersteuning bij de heropbouw van een zwaar getroffen scholennetwerk via directe hulp van deur-tot-deur en professioneel projectmanagement uitgevoerd door lokale krachten.

Ontdek Fidema hier.

DAMIAANACTIE

De Witte Lietaer heeft Damiaanactie gesteund en in het bijzonder de Brusselse daklozen die aan tuberculose lijden. Door kwalitatief textiel te leveren zorgen we ervoor dat er 12 extra patiënten kunnen worden opgevangen in een opvangcentrum, waar ze in hygiënische omstandigheden hun ziekte kunnen aanpakken.

Damiaanactie is een medische ontwikkelings-ngo die strijdt tegen de armoedeziektes (lepra, tuberculose en leishmaniasis). Ze hebben projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook in België. Ze werken altijd binnen nationale programma's en met lokale teams: De Witte Lietaer is trots om deel uit te maken van hun ploeg.

Ontdek Damiaanactie hier.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.