Taal:
Menu

Certificaten/Labels


Oeko-Tex® Certificate 1604019

Oeko-Tex® Certificate 1604019

Het label "Vertrouwen in Textiel - getest op schadelijke stoffen volgens Oeko-Tex®Standard 100" wordt gebruikt om textielproducten te kenmerken die aan een hele serie uitgebreide laboratoriumtesten in erkende en onafhankelijke testinstituten werden onderworpen en het bewijs hebben geleverd geen gevaar op te leveren voor de gezondheid. Het kwaliteitsmerk wordt enkel aan producten toegekend waarvan alle onderdelen vrij zijn van schadelijke stoffen.
Dit omvat zowel de stoffen (weefsels/breisels), voeringen, naaigarens en borduurgarens als de accessoires uit metaal of kunststoffen (ritsen, knopen...). Speciaal aangebrachte coatinglagen, zoals antisliplagen op sokken worden ook getest.
De OEKO-TEX® testen bestaan uit meer dan 100 verschillende parameters en gaan veel verder dan de wettelijke voorschriften.


Responsible Down Standard Certified

Responsible Down Standard Certified

De Responsible Down Standard is een wereldwijd, onafhankelijk label die in het leven is geroepen door de NGO Textile Exchange. Bedrijven die ervoor kiezen om dit label te behalen doen dit vrijwillig, zonder enige vorm van legale verplichting.
De RDS werd in leven geroepen 3 jaar geleden en is sedertdien meerdere malen gereviseerd dankzij de inzet van dierenrechtenorganisaties, experts uit de sector, merken en retailers.
Dit label erkent de beste behandelingen op vlak van dierenwelzijn en excludeert bedrijven die schuldig zijn aan het schenden van het welzijn van de dieren.


Cotton

Cotton

West-Vlaams Charter voor Duurzaam Ondernemen

West-Vlaams Charter voor Duurzaam Ondernemen

Om onze prestaties te verbeteren op milieu, sociaal en economisch vlak, hebben wij ons kandidaat gesteld voor het Charter Duurzaam Ondernemen van POM.
Door het ondertekenen van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen zullen wij ons engageren om een actieplan rond een 10-tal thema's te realiseren. Onder meer: risicobeheersing, opvolgen van de productieveiligheid, maatschappelijk engagement: eerlijke handelspraktijken het ondersteunen van locale economie en engageren in lokale gemeenschap...


Hohenstein Certificaat


SLEEP WELL door De Witte Lietaer

SLEEP WELL door De Witte Lietaer

Op al onze bedlinne-gamma's is dit label van toepassing.

Definitie 'SLEEP WELL'

Producten klaar voor gebruik en zonder gevaar voor besmetting: Laboratoriumrapport LMI (gecertificeerd door BELAC - n°207 T) van 08/04/2015 - Norm EN 14065 methode RODAC.

Bacteriologische norm: < 12 UFC/25cm² - Conform

Norm Bacillen Gram: 0 UFC/25cm² - Conform

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.